Strategie

Als je aan de slag gaat met marketing automation zonder een gedegen strategie is het moeilijk om op de lange termijn succes te behalen. Daarom brengt Qlikflow door middel van gerichte workshops jouw doelstellingen, ideale klant en klantreis in kaart om hier vervolgens op in te spelen met content & campagnes.

Een strategisch fundament is de basis om succesvol te zijn met marketing & sales automation

Samen met de klant gaan we de ideale klant(en) definiëren, wie zijn ze, wat zijn hun pijnpunten, hun uitdagingen, hoe kunnen we hen verder helpen en overtuigen? Samen met het marketing en sales team gaan we buyer persona’s ontwikkelen, denken we de klantreis uit (klant oriëntatieproces) en bedenken we welke content aansluit op de klantbehoeften en klantvraagstukken.

Strategische marketing services

Persona
ontwikkeling

Samen met jouw marketing en sales team definiëren we de ideale eind klant(en). We onderzoeken wie je doelgroep is en specificeren de doelgroep op basis van verschillende kenmerken. Buyer persona’s geven inzicht in de exacte wensen, behoeften, uitdagingen en doelen van de doelgroep.

Customer journey ontwikkeling

Een klantreis is de reis van een potentiële klant doorloopt van oriëntatie tot aankoop. Voordat een klant een product / dienst afneemt bij een bedrijf zijn er al veel contactmomenten geweest. Elk contactmoment focust zich op een of meerdere fase in de klantreis. Wij brengen deze fases in kaart en hoe je hier op moet inspelen.

Content marketing blauwdruk

Nu we weten wie de doelgroep is en hoe de klantreis eruit ziet bundelen we alle verzamelde informatie in een strategische content marketing blauwdruk. Deze blauwdruk dient als uitgangspunt bij alle marketing automation werkzaamheden en campagnes die we uitvoeren.

“Probeer eerst te begrijpen, dan pas begrepen te worden”

Aan de slag met Marketing & Sales Automation?

Ons team aan specialisten helpt jouw organisatie met de ontwikkeling van de juiste strategie, (technische) implementatie van SharpSpring of HubSpot, onboarding van de software, campagne ontwikkeling en support. Meer weten? Boek direct een demo met Rico.

Wil je aan de slag met marketing automation?

Start dan met onze strategiesessies om een vliegende start te maken.