Qlikflow RGB White Yellow@small

Migratie naar Klaviyo en uitbouwen van e-mailstrategie

Klant

RealSupps

Sector

Health & Beauty

Integratie

Klaviyo

Introductie

De van hoge kwaliteit sportsupplementen webshop van RealSupps richt zich op het verkopen van exclusieve top-merken voor hun klanten. RealSupps is sterk klantgericht en daar hoort ook een kwalitatieve en waardevolle e-mailstrategie bij.

Hogere klantbetrokkenheid en meer directe conversies via e-mail met de juiste inzet van Klaviyo

Over deze case

Qlikflow is gevraagd om samen met RealSupps de nieuwe e-mailstrategie binnen Klaviyo in te richten. Binnen enkele maanden hebben we vanaf scratch maar liefst negen nieuwe geautomatiseerde e-mail flows ingericht die een sterke structurele bijdrage leveren aan de omzetgroei.

Naast geautomatiseerde e-mail flows binnen Klaviyo versturen we ook gesegmenteerde campagne mailings naar bestaande klanten van RealSupps met scherpe acties, aanbiedingen en kortingscodes.

Ook testen we structureel met A/B varianten om te ontdekken welke onderwerpregels, afbeeldingen invloed hebben op een hogere open-ratio of click-ratio van mailings. Met deze inzichten kunnen we namelijk vervolgcampagnes verbeteren om nog betere resultaten te behalen.

Resultaten

Alle e-mail campagnes en flows binnen Klaviyo hebben een gemiddelde click-ratio van 6,2%. De benchmark binnen de Sporting, Health & Beauty sector wereldwijd ligt rond de 3,4%.

In totaal wordt sinds de migratie maar liefst 12% van de omzet gegenereerd via Klaviyo (attributed value).

0 %
e-mail click-ratio
0 %
omzet aandeel Klaviyo
0 %
order ratio via Klaviyo