Succes case

IV-Experts

Marketing & Sales enablement met HubSpot

Over deze case

IV experts is specialist in Functioneel Beheer en Informatiemanagement. Hun team aan informatie professionals verbeteren informatiestromen van organisaties door heel Nederland. Dit doen ze door middel van gerichte coaching en opleidingen. Hun ambities is: “Élke organisatie haar informatievoorziening op orde”.

Qlikflow heeft voor IV-Experts het complete bestaande marketing en sales proces geanalyseerd, geoptimaliseerd en geïntegreerd binnen HubSpot. Dit heeft geleid tot een efficiënter lead generatie en lead management proces. Zowel de MQL als SQL kwaliteit van de leads zijn zichtbaar verbeterd. 

“Met HubSpot zijn onze dagelijkse marketing en sales werkzaamheden een stuk efficiënter geworden.”

Wat hebben we gedaan?

Wij zijn van start gegaan met een strategische sessie voor het marketing, sales en management team van IV-Experts. Tijdens deze workshop hebben we samen de ideale klant (buyer persona) en klantreis in kaart gebracht op basis van alle kennis en inzichten uit het team. 

Uit de verzamelde input is vervolgens een tactische en strategische blauwdruk ontwikkeld die als uitgangspunt dient voor alle technische en operationele marketing & sales werkzaamheden binnen HubSpot. 

Nu kon ook het team van Qlikflow starten met de daadwerkelijke (technische) inrichting van het nieuwe marketing & sales proces binnen HubSpot, het trainen van alle medewerkers om dagdagelijks te kunnen werken in HubSpot, het opstarten van nieuwe geautomatiseerde lead nurturing sequences via e-mail en het adviseren van het team omtrent nieuwe campagnes en content. 

Ook nu adviseert ons team IV-Experts wekelijks bij het verbeteren en optimaliseren van hun HubSpot omgeving. Samen bedenken we nieuwe campagnes, houden we de trends & ontwikkelingen in de gaten en sturen we gericht op het behalen van kwalitatieve MQLs en SQLs.  

E-mail Abandoned Cart

Abandoned cart Abloom

E-mail sample upselling flow

Upselling flow Abloom

Resultaten

Over een periode van 4 maanden hebben we samen met het team van IV-Experts de nieuwe tactiek en strategie bepaald voor de komende jaren, het HubSpot account is volledig opnieuw ingericht en het hele team is succesvol getraind om dagdagelijks in HubSpot te kunnen werken. 

IV-Experts is erg enthousiast over het feit dat marketing en sales nu veel beter met elkaar samenwerken, binnenkomende leads kunnen kwalificeren en ook succesvoller en sneller kunnen opvolgen door het gebruik van HubSpot.

Als marketing partner blijven we komende jaren betrokken bij het bedenken en ontwikkelen van nieuwe campagnes zoals o.a. de IV Academy, de (online) leeromgeving en community van IV experts

Wil jij ook aan de slag met marketing automation?

Neem dan vrijblijvend contact op. We vertellen je graag over hoe we jou zouden kunnen helpen!