Qlikflow RGB White Yellow@small

Klaviyo Handleiding: in 6 stappen aan de slag met Klaviyo

Auteur

Rico van Lent

Categorie

Free resources

Integratie

Klaviyo

Klaviyo is een e-mail marketing platform dat is ontworpen om e-commerce bedrijven te helpen hun klantenbestand te beheren en te communiceren met hun klanten. Het platform is ontworpen om de customer lifetime value, omzet, transacties en klantbetrokkenheid van e-commerce bedrijven te verbeteren. In dit stappenplan leggen we uit hoe je kunt starten met het Klaviyo e-mail marketing platform om jouw e-commerce organisatie verder te laten groeien.


Het Klaviyo stappenplan

Stap 1: Maak een account aan op Klaviyo

Om Klaviyo te gebruiken, moet je eerst een account aanmaken. Dit is erg eenvoudig en kost slechts een paar minuten. Wanneer je een account hebt aangemaakt, heb je toegang tot alle basis functionaliteiten van het Klaviyo-platform (gratis variant).

Stap 2: Importeer je klantenlijst

Nadat je een account hebt aangemaakt, moet je je klantenlijst importeren naar het Klaviyo platform. Dit kan eenvoudig worden gedaan door een CSV-bestand van je klantenlijst te uploaden naar Klaviyo. Zorg er wel voor dat je de contact database hebt opgeschoond en de juiste data velden hebt toegevoegd. Zodra je klantenlijst is geïmporteerd, kan je beginnen met het segmenteren van je klanten.

Stap 3: Segmentatie van je klantenlijst

Segmentatie is het proces van het opsplitsen van je klantenlijst in verschillende groepen op basis van demografische gegevens, aankoopgeschiedenis, gedrag op de website en andere factoren. Door je klantenlijst te segmenteren, kun je gerichte e-mailcampagnes maken die zijn afgestemd op de interesses en behoeften van je klanten.

Stap 4: Ontwerp en maak je e-mailcampagne

Met Klaviyo kan je eenvoudig e-mailcampagnes ontwerpen en maken. Het platform biedt een groot aantal sjablonen die je kunt aanpassen aan je eigen merk en stijl. Je kunt ook een aangepaste e-mailcampagne maken met behulp van HTML en CSS.

Stap 5: Verstuur je eerste e-mailcampagne

Wanneer je je e-mailcampagne hebt ontworpen en gemaakt, kan je deze verzenden naar je klantenlijst. Klaviyo biedt de mogelijkheid om e-mails op een specifiek tijdstip te verzenden, of je kunt een automatische e-mailcampagne instellen op basis van triggers zoals een verjaardag of een verlaten winkelwagentje.

Stap 6: Analyseer de resultaten

Na het versturen van je e-mailcampagne kan je de resultaten analyseren met behulp van de rapportage en analyse functies van Klaviyo. Je kunt zien hoeveel mensen je e-mail hebben geopend, op welke links ze hebben geklikt, welke conversies er hebben plaatsgevonden en nog veel meer.

De belangrijkste Klaviyo functionaliteiten en een notendop:

  • Klantensegmentatie: Met Klaviyo kan je je klantenlijst segmenteren op basis van demografische gegevens, aankoopgeschiedenis, gedrag op de website en andere factoren. Op deze manier kun je zeer gericht en relevant communicatie met jouw klanten. 
  • E-mailcampagnes: Klaviyo biedt de mogelijkheid om e-mailcampagnes te ontwerpen, maken en verzenden naar je klantenlijst & segmenten.
  • Automatische e-mailcampagne flows: Met Klaviyo kun je geautomatiseerde e-mail flows bouwen om marketing processen en communicatie met jouw klanten van A tot Z te automatiseren.
Wil je meer weten over dit artikel?

Kom in contact en kijk wat we voor elkaar kunnen betekenen of connect met mij op LinkedIn!

20211125-Rico-HQ-005