Qlikflow RGB White Yellow@small

Hoe verhoog je je open- en klikrates binnen e-mail marketing?

Auteur

Menno Schreven

Categorie

Tips & tricks

Integratie

Hier zijn een aantal praktische tips:

Het verzenden van gerichte en aantrekkelijke emails kan een aanzienlijke impact hebben op je omzet en merkbekendheid. Maar hoe zorg je ervoor dat je emails worden geopend en aangeklikt? Hieronder geef ik enkele praktische tips:

⚡ Zorg voor een opvallende onderwerpregel

De onderwerpregel is het eerste wat de ontvanger ziet, dus het is belangrijk dat deze opvalt en uitnodigt tot het openen van de email. Maak gebruik van korte en bondige tekst, aangevuld met emotionele elementen of een call-to-action. Probeer ook af en toe nieuwsgierigheid uit te lokken door bijvoorbeeld raadselachtige of verleidelijke onderwerpregels te gebruiken. Ook hierin kun je A/B testen wat het beste werkt.

⚡ Segmenteer je publiek

Het segmenteren van je publiek is een effectieve manier om gerichte en persoonlijke emails te sturen. Door klanten te categoriseren op basis van bijvoorbeeld leeftijd, locatie, aankoopgeschiedenis of andere data, kun je gerichtere en aantrekkelijke aanbiedingen doen. Dit verhoogt de kans dat emails worden geopend en doorgeklikt naar jouw website.

⚡ Gebruik aantrekkelijke en mobile-friendly designs

Een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke email ontwerp verhoogt de kans dat de email wordt geopend en gelezen. Zorg ervoor dat je emails mobiel vriendelijk zijn, aangezien steeds meer mensen hun emails op hun telefoon bekijken. Hanteer minimaal 1 master template die in lijn ligt met jouw huisstijlelementen. Gebruik heldere en aantrekkelijke afbeeldingen en houd de tekst beknopt en duidelijk.

⚡Personaliseer je emails

Persoonlijke en gerichte emails worden beter onthouden en hebben een grotere impact dan algemene emails. Meest eenvoudige is het gebruik maken van de naam van de ontvanger in de aanspreking. Maak ook zeker gebruik van gegevens uit het verleden, zoals eerdere aankopen, om gerichte aanbiedingen te doen.

⚡Test en optimaliseer continu

Test regelmatig verschillende aspecten van je email strategie, zoals de onderwerpregel, de inhoud en het ontwerp. Analyseer de resultaten en pas je strategie aan op basis van de gegevens die je verzamelt. Continue optimalisatie is de sleutel tot succes in email marketing.

Wil je meer weten over dit artikel?

Kom in contact en kijk wat we voor elkaar kunnen betekenen of connect met mij op LinkedIn!

menno-cta-1